Cooşul tău: 0 produse
Total : 0,00 lei
Coşul tău este gol!
refresh
Comandă
Copyright 2018 - Primavera Trail Race
ukbinaryoptions.net/Finpari Bonus Codes

Primavera Trail Race Maraton

 

Informaţii generale

Traseu: 48,3 km
Diferenta de nivel: 2450 m+
Timp limita: 11 ore
Start/Sosire: Șuncuiuș, sală sportivă
Start: 8:00
Taxa de inscriere: Pana in data de 03.03.2018 (numarul maxim de participanți este 300)- 125 RON
Premiere: Toți participanții primesc tricou și bandană personalizată, care se vor regăsi în kitul de start. Cei care termină cursa în limitele de timp stabilite, vor primi o medalie de finisher personalizată. Primii trei clasați la categoria absolută feminin și masculin, precum și ai categoriilor de vârstă, vor primi premii separate. 

 

Traseu

 

 Descarcare GPS track


Regulament

Despre Cursa

Primavera Trail Race este un concurs de alergare montana ,organizat de ACS Xterra Sport Bihor. Concursul se desfasoara pe doua lungimi de traseu. Unul mai lung, de 45,3 km "maraton", cu 2500 m+ diferenta de nivel, si altul de 16,1 km "cross", cu 1055 m+ diferenta de nivel.

Startul si Sosirea vor fi in Suncuius.

Ambele trasee strabat poteci turistice, drumuri asfaltate, de macadam marcate corespunzator de organizatori. Traseul maratonului poate suferi modificari in caz de vreme nefavorabila.

Toti participantii sunt obligati sa urmeze traseul marcat de organiatori si sa respecte indrumarile arbitrilor pe teren.

Participare

La concurs pot participa acele persoane care au indeplinit 16 ani si sunt capabili de alergari de anduranta.

Acele persoane care au varsta intre 16 si 18 ani pot participa doar cu un acord semnat de parinti sau tutore (in forma scrisa ,cu o copie BI de la concurent si parinte/tutor).

Toti participantii vor semna un act pe propria raspundere, in care organizatorii ii aduc la cunostinta tuturor – regulamentul concursului cat si faptul ca ei nu pot fi raspunzatori in caz de accident, sau orice alt tip de risc etc.

La ridicare chiturilor de participare, concurentul are obligatia sa prezinte BI. In caz contrar organizatorii pot decide retragerea concurentului de la start.

Organizatorii i-si rezerva dreptul sa retraga de la concurs ,participantii in stare de ebrietate, sub influenta de substante stupefiante, in cazul in care vizibil sunt in stare de boala, cat si pe cei care nu au echipament corespunzator!

Categorii

Cross Masculin Open; Cros Feminin Open

Cross Masculin 16 – 30 ani; 30 – 40 ani; 40 – 50 ani; 50+

Cross Feminin 16 – 30 ani; 30 – 40 ani; 40 – 50 ani; 50+

 

Maraton Masculin Open; Maraton Feminin Open

Maraton Masculin 16 – 30 ani; 30 – 40 ani; 40 – 50 ani; 50+

Maraton Feminin 16 – 30 ani; 30 – 40 ani; 40 – 50 ani; 50+

 

Premiem doar categoriile unde sunt mai multi de 5 concurenti. In cazul in care intr-o categorie sunt mai putini de 5 concurenti, acea categorie va fi comasata cu categoria anterioara de varsta.

Inscriere

Înregistrarea se poate face doar prin webshopul nostru! Pe pagina de înregistrare distanța selectată se va pune în coșul de cumpărături. Se va completa formularul de înregistrare aferent coșului de cumpărături și se va da click pe "Plătesc". După aceasta, sistemul vă va direcționa către pagina securizată de plată a platformei EuPlătesc, unde va trebui să dați datele cardului bancar necesare plății. Despre plata efectuată cu succes veți primi un email de confirmare și de la EuPlătesc și de la Primavera Trail Race.
ATENȚIE: Înregistrarea se validează doar după efectuarea plății taxei de înregistrare!

În cazul plății nereușite, vom șterge și datele de înregistrare! Toți participanții vor plăti următoarele taxe de înregistrare:

Data platii Taxa de inregistrare
Maraton Cross
03/03/18 125 RON 105 RON

 

Modificarea sau anularea inregistrarii

In cazul in care un concurent doreste sa modifice inregistrarea sau sa stearga inregistrarea, o poate face doar in scris, la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. In cazul in care concurentul se retrage din concurs, taxa de inregistrare nu va fi returnata. In cazul in care un concurent i-si doneaza inregistrarea, acesta poate fi facut doar pe aceeas traseu si inclusiv pana in data de 03.03.2018. 

Validare

Confirmarea participarii va fi cu o zi inaintea concursului, vineri intre orele 14.00 – 20.00 sau in ziua concursului intre orele 6.30 – 7.30 la Casa de Cultura – Suncuius.

Sedinta tehnica

Sedinta tehnica v fi in dat de 16.03.2017, tot in Casa de Cultura – Suncuius, intre orele 20.00 – 20.30 si in ziua concursului, 17.03.2018 dimineata la ora 7.30.

Echipament

Echipament obligatoriu:

 • numarul de concurs – care va fi in chitul de participare – trebuie purtat pana la sfarsitul concursului, in loc vizibil, in fata pe echipament sau pantalonii de alergare 
 • recipient cu minim 0.5 l lichid ( apa sau izotonic etc)
 • pantofi de alergare cu profil montan
 • minim 2 geluri sau batoane energizante
 • rucsac de alergare sau borseta
 • In caz de temperatura joasa / ploaie, pantaloni lungi ( poate fi pantaloni scurti + jambiera ), tricou cu maneca lunga, foita sau geaca impermeiabila, buff sau sapca si manusi.

 

Echipament recomandat

 • bețe de drumeție, ale căror folosință în prima tură este INTERZISĂ din motive de siguranță!
 • telefon 
 • folie de supravietuire

Echipamentul obligatoriu poate fi controlat atat in zona de start, cat si pe traseu la punctele ocazionale de control respectiv la punctele de revitalizare. Lipsa numarului de start cauzeaza retragerea concurentului din cursa. Lipsa altor echipamente de start cauzeaza penalitati de +10 minute fata de timpul oficial petrecut pe traseu. (Va rugam sa luati in considerare ca traseul are un puternic caracter montan cu diferenta mare de nivel cat si ca in ultima parte a concursului concurentul strabate un parau de mai multeori.)

Startul

Startul pentru Maraton se da in data de 17.03.2018 la ora 8.00

Concurentii pot intra in zona de start de la ora 7.30 prin zona special amenajata.

La intrarea in zona de start, organizatorii pot controla echipamentul obligatoriu, respectiv bifeaza prezenta concurentului la start. Concurentii care nu se afla pe listele de start, nu pot intra in zona de start. Acei concurenti care sunt pe lita de start, dar nu confirma prezenta in zona de start, nu vor intra in clasamentul oficial.

Concurentii intrati in zona de start, nu pot parasi acesta, pana la start.

In cazul in care un concurent intarzie si nu ia startul oficial, mai are posibilitate sa porneasca timp de 10 minute dupa startul oficial, doar daca intra prin zona de start si va fi confirmat de organizatori. Cei care pornesc dupa acest interval, nu vor apare in clasamentul oficial.

Puncte de control si puncte de revitalizare

Pe traseu vor fi atat puncte de control cat si puncte de revitalizare, bine marcate. La punctele de revitalizare concurentii vor gasi apa, izotonic, cola, banane, portocale, lamaie, etc.

Suporteri/Ajutor

Sustinatorii pot fi pe traseu doar in cazul in care respecta regulile de circulatie, nu ingreuneaza sub nici o forma alti concurenti de pe traseu si accepta indrumarile organizatorilori si al arbitrilor de teren.

Nici un alt ajutor venit din exterior nu este permis, doar la punctele de revitalizare sau in caz de accident. Concurentul ajutat in alte modalitati va fi penalizat.

Concurentii se pot ajuta reciproc oriunde pe traseu, sup orice forma inclusiv echipament obligatoriu daca este cazul.

Este interzis ajutorul concurentului din, sau de pe orice vehicul!!!

Limita de timp

  Maraton Cross
Limita de timp 11 ore 4 ore
Limita la 32.1 km 38,3 km - 8 ore -

Descalificare

Organizatorii i-si rezerva dreptul sa opreasca concurentii de pe traseu. in cazul in care:

 • concurentul a pierdut numarul de start sau nu-l poarta in loc vizibil in fata
 • omit puncte de control
 • Nu se opresc la solicitarea organizatorilor sau al arbitrilor de teren (Traseul traverseaza de 2 ori linia de calea ferata, iar in cazul in care concurentii sunt opriti, timpii petrecuti la asteptare se vor scade din timpii totali masurati electronic.)
 • scurteaza traseul
 • Concurentii folosesc vehicule de transport
 • concurentii primesc ajutor exterior (inafara ajutorului in caz de accident ) altundeva decat zonele de revitalizare
 • concurentii care lasa in urma echipamente sau deseuri / ambalaje de orice fel
 • concurentii dopati
 • concurentii cu purtare agresiva (atat cu colegi cat si cu voluntarii /organizatori sau cu oamenii locali) 
 • concurentii care au depasit timpii limita

In cazul in care concurentul este oprit pe traseu si nu-si poate continua concursul, organizatorii nu pot fi obligati la returnarea taxei de participare!

Abandon

In cazul in care un concurent este nevoit sa abandoneze, acesta il poate face la cel mai apropiat punct de control / revitalizare, unde este in continuare indrumat de organizatori. In cazul in care doreste sa continuecursa desi a depasit timpii intermediari, oranizatorii ii preiau numarul de concurs si concurentul poate continua cursa doar pe raspundere proprie. In acest caz organizatorii nu mai garanteaza asistenta la punctele de control si nici revitalizare la punctele de revitalizare. In acest caz concurentul este inregistrat in lista de finisheri doar pana la punctul intermediar. (Nu poate primi medalie de finisher)

Alte reguli

In decursul concursului traseul strabate sau chiar si urmeaza drumuri asfaltate, unde circulatia autovehiculelor nu este oprit, deci toti concurentii sunt obligati sa respecte regulile de circulatie. Mentionam ca zona se prezinta cu o circulatie foarte mica! 

 

Pe traseseu organizatorii vor avea puncte de prim ajutor, cu echipe mobile de la Salvamont Salvaspeo Bihor ,cat si un punct fix de primajutor in centrul competitional. 

Totodata organizatorii conform actului de propria raspundere semnata de participanti, nu pot fi raspunzatori sub nici o forma in cazul accidentarii de orice fel al unui concurent.

 

Organizatorii i-si rezerva dreptul de a modifica traseul, in caz de conditii nefavorabile sau calitatea necorespunzatoare al traseului. Aceasta modificare va fi anuntata cel tarziu la sedinta tehnica cu o zi inaintea concursului. Traseul modificat va fi marcat corespunzator! 

 

In cazul in care concursul trebuie oprit, din motive necunoscute momentan de organizatori, clasamentul va fi generat de ordinea in care concurentii au sosit la ultimul punct de control aflat in "lucru".

 

In momentul inregistrarii la concurs, participantul este de acord ca fotografiile sau materialele filmate raman proprietatea intelectuala al organizatorilor cu toate drepturile care se cuvin din acest fapt.

Contestatii

In cazul in care un participant depune contestatie, o poate face in baza unei taxe de 200 ron ,dar nu mai tarziu de premierea oficiala. Contestatia se solutioneaza in maxim 1 ora dupa depunere. In cazul in care contestatia se admite, persoana care a contestat, primeste inapoi taxa de contestare.