Copyright 2022 - Primavera Trail Race
ukbinaryoptions.net/Finpari Bonus Codes

Maraton

 

Általános információk

Táv: 55,8 km
Szintemelkedés: 2800 m+
Szintidő: 12 óra
Rajt/Cél: Vársonkolyos (Șuncuiuș), sportcsarnok
Rajtidő: 8:00
Nevezési díj: 2022.01.31-ig: 200 RON, 2022.02.01-2022.03.12-ig: 240 RON
Létszámkorlát: 150 fő
Díjazás: Minden résztvevő emblémázott pólót kap, amelyet a rajtcsomag tartalmaz. A szintidőn belül teljesítők egyedi finisher érmet kapnak. Az első három női és férfi helyezett abszolút kategóriában és korosztályonként is külön díjazásban részesül.

 

Útvonal

 

GPS track letöltése


Szabályzat

A versenyről

A Primavera Trail Race az Xterra Sport Bihar SE által rendezett hegyi terepfutóverseny. A verseny három távon zajlik. Egy 53,2 km-es "Maraton" táv, amelyen 2250 m+ a szintkülönbség, egy 17,6 km-es "Cross" táv, amelyen 1040 m+ a szintkülönbség, és a Misid völgyét érintő 9,9 km-es "Wild" táv, amelyen 390 m+ a szintkülönbség.

A rajt és a cél egyaránt, a Bihar megyei Vársonkolyoson lesz.

Mindhárom verseny útvonala erdei utakon, jelölt turistaösvényeken vezet, amelyet a verseny előtt a szervezők kellőképpen kijelölnek. A hivatalos útvonal azonban változhat különböző okokból mint pl. időjárás vagy biztonsági kockázat miatt.

Minden versenyző köteles a hivatalos útvonalat követni, a bírók utasításait figyelembe venni.

Részvétel

A maraton távon csak olyan 16 év fölötti személyek vehetnek részt, akik egészségileg képesnek tartják magukat egy hosszabb erőfeszítésre.

A versenyen, csak azon 16-18 év közötti fiatalok vehetnek részt, akiknek hivatalos gyámja (szülő) írásbeli beleegyezését adja a részvételhez. A beleegyezést írott formában egy személyi igazolvány másolattal (nevező és gyám) együtt kell nevezéskor a szervezőknek átadni, a fent említett személyek aláírásával.

Mindhárom táv esetében minden résztvevő egy felelősségnyilatkozatot köteles aláírjon, amelyben kijelenti, hogy a szabályzatról tájékoztattuk, megérti és elfogadja az egészségi, jogi vagy bármi egyéb kockázatot, amely a Primavera Trail Race versenyen való részvétellel jár. 

A rajt helyszínén, a nevezés érvényesítése személyi igazolvány felmutatásával lehetséges. Abban az esetben, ha valaki nem tudja ilyen módon igazolni személyazonosságát, az illető részvételtől való eltiltását eredményezi!

A szervezők fenntartják a jogot, hogy megtilthatják azon versenyzők indulását, akik alkohol, drog vagy egyéb pszichoaktív szerek hatása alatt állnak, akiknek jelentősen, látható módon megváltozott egészségi állapotuk, akik fizikai esetleg szellemi kimerültségtől szenvednek vagy nem megfelelő felszerelésük!

Kategóriák

Wild Férfi Open; Wild Női Open

Wild Férfi 16 – 29; 30 – 39; 40 – 49; 50 – 59; 60+

Wild Női 16 – 29; 30 – 39; 40 – 49; 50 – 59; 60+

 

Cross Férfi Open; Cross Női Open

Cross Férfi 16 – 29; 30 – 39; 40 – 49; 50 – 59; 60+

Cross Női  16 – 29; 30 – 39; 40 – 49; 50 – 59; 60+

 

Maraton Férfi Open; Maraton Női Open 

Maraton Férfi 16 – 29; 30 – 39; 40 – 49; 50 – 59; 60+

Maraton Női  16 – 29; 30 – 39; 40 – 49; 50 – 59; 60+

 

Csak azon kategóriákban lesz díjkiosztás, amelyben legkevesebb 5 nevező van. Abban az esetben, ha egy kategóriában kevesebb mint 5 versenyző indult, az előző kategóriával összevonódik.

Az időmérés elektronikusan, chip segítségével történik. Azon versenyző lesz győztesnek kihirdetve, aki a legrövidebb időn belül teljesíti a kijelölt teljes távot, amelyre nevezett.

Nevezés

A nevezés kizárólag webáruházunkon keresztül lehetséges! A regisztráció oldalon a kiválasztott távot a kosárba kell tenni. Ki kell tölteni a kosárhoz tartozó regisztrációs űrlapot, majd a "Fizetés" gombra kattintani. Ezután az EuPlătesc biztonságos fizetési oldalára irányít a rendszer, ahol meg kell adni a fizetéshez szükséges bankkártya adatokat. A sikeres fizetésről az EuPlătesc és a Primavera Trai Race is visszaigazoló e-mailt fog küldeni.
FIGYELEM: A nevezés csak a nevezési díj kiegyenlítése után lesz érvényes! Sikertelen fizetés esetén a regisztrációs adatokat is töröljük!

Minden indulónak a következő nevezési díjakat kell fizetnie:

Fizetési határidő Nevezési díj
Maraton Cross Wild
2022. 01. 31. 200 RON 150 RON 150 RON
2021. 03. 12. 240 RON 180 RON 180 RON

Részvétel törlése vagy átírása

Abban az esetben, ha a résztvevő törölni szeretné a nevezését, ezt e-mail formájában teheti meg, amelyet az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kell küldeni.
A nevezés visszavonása esetén a nevezési díjat sajnos nem áll módunkban visszatéríteni. A nevezés átírása más versenyzőre csak azonos távra lehetséges legkésőbb 2022. március 12-ig. 

Regisztráció érvényesítése

A regisztráció érvényesítése egy nappal a verseny előtt, 14:00-20:00 óra között és a verseny napján reggel 6:30-7:30 óra között lehetséges a versenyközpontban, a vársonkolyosi sportcsarnokban.

Technikai gyűlés

A technikai gyűlés 2022. március 25-én pénteken este 20:00 és 20:30 között, és 2019. március 26-án szombaton, a rajt előtt 7:30 lesz megtartva.

Felszerelés

Kötelező felszerelés:

 • a rajtszám, amelyet a versenyző köteles jól látható helyen – elöl a mezen vagy nadrágon – viselni a verseny végéig. 
 • kulacs, minimum 0,5l folyadékkal 
 • megfelelő profil talpú sportcipő
 • élelem (minimum két energia szelet vagy zselé a startnál)
 • hátizsák vagy legalább övtáska
 • rossz idő esetén hosszúnadrág, hosszú ujjú trikó, vízálló futódzseki, sapka vagy csősál, futókesztyű

 

Ajánlott felszerelés

 • túrabot, amelynek használata azonban az első körben biztonsági okok miatt TILOS!
 • telefon
 • túlélő fólia
 • saját pohár, ha a kulacs nehezen tölthető

A kötelező felszerelést a rajtzónában, illetve az ellenőrzőpontokon a rendezők kérhetik. Bármely felszerelés hiánya 10 perces időbüntetéssel jár. (Figyelembe kell venni, hogy a verseny hegyvidéken zajlik és az utolsó részen durva terepen vezet és többször át kell kelni a patakon.)

Rajt

  Maraton Cross Wild
Rajtidő 8:00 9:20 10:00
Köztes limitidő 43,5 km - 17:00 - -


A rajtzónába történő belépés a rajt előtt 30 perccel már csak a belépő kapukon keresztül lehetséges!

A rajtzónába történő belépéskor ellenőrzik a felszerelést és feljegyzik a versenyzőt a rajtlistára. Azok, akik nem szerepelnek az előzetes regisztrációs listán, nem léphetnek a rajtzóna területére. Azok a versenyzők, akik érvényes regisztrációval rendelkeznek, de a rajtlistán nem szerepelnek, a rendezőség nem megjelentnek nyilvánítja, így az illető nevét nem szerepelteti az eredménylistán.

A rajtzónába történő belépés után a versenyzők a rajtig már nem hagyhatják el azt. 

A rajtkapu 10 percig lesz még nyitva a hivatalos rajt után, így azok, akik lemaradtak a tömegrajtról, ebben a 10 percben még indulhatnak, de erről kötelesek értesíteni a szervezőket. Akik ezután indulnak, már nem lesznek rangsorolva.

Ellenőrző- és frissítőpontok

Az útvonalon ellenőrző- és frissítőpontok lesznek, amelyek megfelelően és jól látható módon ki lesznek jelölve. A frissítőpontokon víz, izotóniás és üdítő italok (pl. kóla), banán, narancs, citrom stb. lesz kihelyezve, amelyet az önkéntesek kínálnak majd és amelyből  a versenyzők kedvükre fogyaszthatnak. A versenyen nem használunk eldobható poharat, a folyadékot kulacsba, vagy a résztvevő saját poharába töltjük!

Szurkolók

A szurkolók és hozzátartozók verbálisan buzdíthatják a résztvevőket, abban az esetben, ha betartják a közlekedési szabályokat, tiszteletben tartják a bírók utasításait és nem akadályozzák a verseny lefolyását.

Bármilyen külső segítség (szurkolótól, nézőtől, hozzátartozótól) büntetést von maga után, ez alól kivételt képez az elsősegélynyújtás, illetve a frissítőpontoknál nyújtott hivatalos frissítésen felül történő frissítés.

A versenyzők közötti segítség a frissítőpontokon kívül is megengedett élelem, víz, felszerelés és elsősegély formájában. 

Bármely álló vagy mozgásban levő szállítási eszközből nyújtott segítség tilos!!!

Időlimit

  Maraton Cross Wild
Szintidő 12 óra 4 óra 3 óra
Köztes limitidő 43,5 km - 9 óra - -

Kizárás

A verseny szervezői fenntartják a jogot, hogy kizárják versenyből azokat a résztvevőket, akik:

 • a rajtszámot elveszítik, módosítják, illetve nem vagy rossz helyen hordják
 • ellenőrzőpontot kihagynak
 • versenybírói felszólításra nem állnak meg (A pálya kétszer keresztez egy forgalmas vasútvonalat, ahol versenybírók és önkéntesek lesznek, hogy irányítsák a versenyzőket. Abban az esetben, ha leállítják a versenyzőt egy érkező vonatszerelvény miatt, a várakozási idő levonásra kerül a teljesítési időből.)
 • letérnek a kijelölt útvonalról (pl. rövidítenek)
 • bármilyen közlekedési eszközt igénybe vesznek a verseny ideje alatt
 • a frissítőpontokon kívül bármilyen külső segítséget (kivéve elsősegély) igénybe vesznek
 • szemetelnek, vagy felszerelésüket a pályán hagyják
 • doppingolnak
 • nem megfelelően (pl. agresszíven) viselkednek más versenyzőkkel, a szervezőkkel vagy a helybeliekkel szemben 
 • kicsúsznak a szintidőből

Kizárás esetében a nevezési díj nem megtéríthető!

Verseny feladása

Abban az esetben, ha a résztvevő a verseny feladása mellett dönt, köteles a legközelebbi ellenőrzőpontnál feladási szándékát bejelenteni és a szervezőktől kapott utasításokat követni. A köztes időlimit lejárta után a verseny folytatása csak saját felelősségre lehetséges. Ilyenkor a szervezők nem garantálják a további jelzések, önkéntesek és ellenőrzőpontok jelenlétét. A rendezők a versenyzőt versenyen kívülinek nyilvánítják.

Egyebek

A verseny ideje alatt a közutakon a forgalom nincs lezárva, ezért egy rövid szakaszon találkozhatnak járművekkel, járókelőkkel. Ez maga után vonja a közlekedési szabályok szerinti helyes magatartást.

 

Egy elsősegély pont lesz a pályán, ahol sürgősség esetén az orvosi ellátást a rendezőség fogja biztosítani. A pályán, a veszélyes szakaszokon hegyimentők lesznek a versenyzők segítségére.

Ugyanakkor a szervezők az egyéni felelősség nyilatkozatban foglaltak alapján nem felelnek semmilyen balesetért vagy sérülésért, amely a Primavera Trail Race-en való részvétel során történt.

 

A rendezőség fenntartja a jogot a pálya módosítására (az időjárás, valamint a pálya minőségének függvényében) vagy a verseny leállítására szélsőséges viszonyok esetében. Az útvonalon történő bárminemű módosítás a megfelelően ki lesz jelölve és legkésőbb a verseny előtti napon a technikai gyűlésen kihirdetésre kerül. 

 

Abban az esetben, ha verseny valamilyen okból leállításra kerül, a rendezők az utolsó ellenőrzőponton érvényes áthaladási sorrendet veszik alapul a rangsorolás kialakításánál.

 

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla képek, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a képekkel, videókkal a verseny rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják.

Óvás/Fellebbezés

Bármely versenyző fellebbezhet más versenyző ellen, aki nem tartotta be a verseny szabályokat vagy a hivatalos szervek utasításait. A fellebbezést 200 lejes illetékkel együtt a verseny központban a célba érés után, de legkésőbb 15 perccel az eredmények kihirdetése előtt a szervezőknél kell letenni. Az elbírálás legkésőbb egy órán belül megtörténik. Ha a fellebbezést a szervezők elfogadják, a 200 lejes illetéket visszatérítik.